Luke Koper, Venecija i Ravenna ciljaju na 2,2 milijarde eura iz EU fondova

Bez autora
Apr 28 2010

Europske zastupnike u Bruxsellesu danas su posjetili predstavnici udruženja sjeverno jadranskih pristaništa NAPA. U udruženju, koje uz Luku Koper povezuje talijanska pristaništa Ravennu, Trst i Veneciju, su se obvezali da će sudjelovati na razvoju logistike i pomorskih djelatnosti Sjevernog Jadrana, u priopćenju za javnost prenijeli su iz Luke Koper. Predstavnici udruženja NAPA su prema navodima iz Luke Koper, europskim zastupnicima Antoniu Cancianiju, Debori Serracchiani i Tanji Fajon predstavili planove, s kojima bi sjeverno jadranska pristaništa ostvarila konkurentnost, te se pozicionirala kao europska logistička platforma za transport u srednju i srednjozapadnu Europu. Za razvojne planove, pristaništa će trebati 3,4 milijarde eura, od kojih će posebnih sredstava biti približno 2,2 milijarde, a javnih milijarda eura. Za gradnju trećeg lučkog nasipa i kontejnerskog terminala u Kopru, će prema navodima iz Luke Koper biti potrebno oko pola milijarde eura.

Luke Koper, Venecija i Ravenna ciljaju na 2,2 milijarde eura iz EU fondovaEuropske zastupnike u Bruxsellesu danas su posjetili predstavnici udruženja sjeverno jadranskih pristaništa NAPA.

U udruženju, koje uz Luku Koper povezuje talijanska pristaništa Ravennu, Trst i Veneciju, su se obvezali da će sudjelovati na razvoju logistike i pomorskih djelatnosti Sjevernog Jadrana, u priopćenju za javnost prenijeli su iz Luke Koper (LJSE:LKPG). Predstavnici udruženja NAPA su prema navodima iz Luke Koper, europskim zastupnicima Antoniu Cancianiju, Debori Serracchiani i Tanji Fajon predstavili planove, s kojima bi sjeverno jadranska pristaništa ostvarila konkurentnost, te se pozicionirala kao europska logistička platforma za transport u srednju i srednjozapadnu Europu.

Za razvojne planove, pristaništa će trebati 3,4 milijarde eura, od kojih će posebnih sredstava biti približno 2,2 milijarde, a javnih milijarda eura. Za gradnju trećeg lučkog nasipa i kontejnerskog terminala u Kopru, će prema navodima iz Luke Koper biti potrebno oko pola milijarde eura.

Osim projekata koji se izvode u Luci Koper, nalazi se i 642 milijuna eura vrijedna gradnja logističke platforme, te obnova i lučkog nasipa u Trstu, 850 milijuna eura vrijedan terminal pomorskih autocesta i kontejnerski terminal u pristaništu Venecija, te 470 milijuna eura vrijedna investicija u pristaništu u Ravenni.

Sastanku troje europskih poslanika, kojem je danas slijedio prijem u europskom parlamentu, prema navodima iz Luke Koper, pridružio se i predsjednik uprave Luke Koper, Gregor Veselko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik